ΔΟΚΙΜΙΑ

Στο powercore.gr θα βρείτε μια μεγάλη σειρά βιβλίων με δοκίμια και μελέτες για να εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας.

Ταξινόμηση:
Εμφάνιση:
Εμφάνιση: Λίστα Πλέγμα
 • ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ Ο ΣΩΣΙΑΣ ΤΟΥ
  Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝΗΣΗλικία:18+Γιατί το κείμενο και γιατί ο σωσίας του; Ιδού ένα ερώτημα που η απάντησή του συμπλέκει δύο περιοχές οι οποίες, αν και φαινομενικά ασύμβατες, εντούτοις τέμνονται εντός των ορίων της κειμενικότητας, παροχετεύοντας το κείμενο στη λειτουργία της ανάγνωσής του, ενώ τ..
  12,20€
 • ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΟ ΤΗΣ ΨΥΧΑΝΑΛΥΣΗΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 17
  Συγγραφέας: ΖΑΚ ΛΑΚΑΝΗλικία:18+Το αντίστροφο της ψυχανάλυσης είναι η εξουσία, ο εξουσιαστικός λόγος, ο «λόγος του κυρίου», όπως τον ονομάζει εδώ ο Ζακ Λακάν. Σε αντίστιξη, ο ψυχαναλυτής αποποιείται τη θέση του κυρίου. Ας μην περιμένουμε ωστόσο ένα αντεξουσιαστικό κήρυγμα. Απέναντι στην εξεγερμένη νε..
  18,80€
 • ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ
  Συγγραφέας: ΖΑΚ ΛΑΚΑΝΗλικία:18+Το Όνομα του Πατρός, τι μεγάλη επιτυχία! Είναι κάτι που μιλάει σε όλους. Η πατρότητα δεν είναι τόσο προφανές φυσικό δεδομένο, είναι πρωτίστως γεγονός πολιτισμικό. "Το Όνομα του Πατρός", λέει ο Λακάν, "δημιουργεί τη λειτουργία του πατέρα". Τότε όμως, από πού πηγάζει ο π..
  14,40€
 • ΠΕΡΙ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ
  Συγγραφέας: GEORGE STEINERΗλικία:18+Το έργο του GEORGE STEINER αποτελεί μια από τις πλέον κρίσιμες συμβολές στο χώρο της φιλολογικής κριτικής και της θεωρίας της ανάγνωσης. Οι τρόποι με τους οποίους η ανάγνωση εκτυλίσσεται μέσα στο κείμενο και οι δυσκολίες οι οποίες προκύπτουν από την ενεργό αλληλόδ..
  18,80€
 • ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ - ΑΠΟΦΕΝΑΚΙΣΗ;
  Συγγραφέας: ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ Π. ΤΑΣΙΟΣΗλικία:18+Το βιβλίο αυτό αποπειράται να θυμίσει ότι ο όρος "παγκοσμιοποίηση" πάσχει διττώς: Πρώτον, δεν είναι παν-κοσμιοποίηση, αλλά "έντονη διεθνική τάση". Και δεύτερον, έχει ανάγκη από το επίθετο "οικονομιστική", προκειμένου να καταδεικνύεται το κέντρο βάρους του σχ..
  13,25€
 • ΟΙ ΨΥΧΩΣΕΙΣ - ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3
  Συγγραφέας: ΖΑΚ ΛΑΚΑΝΗλικία:18+Δεν ξεπερνούσαν τα τριάντα άτομα οι ψυχίατροι και ψυχολόγοι που παρακολούθησαν στο Παρίσι, στα μέσα της δεκαετίας του '50, το σεμινάριο για τις ψυχώσεις του Ζακ Λακάν. Σήμερα το μελετούν χιλιάδες αναγνώστες, σε πολλές γλώσσες. Το τρίτο σεμινάριο είναι διάβημα μεγάλης ε..
  25,00€
 • ΟΙ ΓΙΟΙ ΤΟΥ ΦΡΟΪΝΤ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΝ
  Συγγραφέας: ΚΑΤΡΙΝ ΚΛΕΜΑΝΗλικία:18+Η ψυχανάλυση βρίσκεται όντως σε κρίση. Η CAΤHERINE CLEMENT αναλαμβάνει να διερευνήσει τους όρους της κρίσης, διεισδύοντας μέσα στην καρδιά του ψυχαναλυτικού θεσμού, άλλοτε καταγγέλλοντας και άλλοτε επιχειρώντας να ανατρέψει εκ των ένδον τις αναλυτικές κατηγορίες. ..
  13,30€
 • Ο ΛΑΚΑΝ, ΤΟ ΓΡΑΠΤΟ, Η ΕΙΚΟΝΑ
  Συγγραφέας: JACQUES AUBERTΗλικία:18+Πόσο γόνιμη για τον στοχασμό είναι η ψυχαναλυτική θεωρία; Πέντε συγγραφείς προτείνουν ισάριθμες απαντήσεις, ο καθένας από διαφορετική σκοπιά. Στο βιβλίο συστεγάζονται ένας γλωσσολόγος, ένας θεωρητικός των εικαστικών τεχνών, ένας κριτικός λογοτεχνίας, ένας άνθρωπο..
  14,40€
 • Ο ΛΑΚΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ
  Συγγραφέας: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΥΡΑΚΑΚΗΣΗλικία:18+Πέρα από τη συνεισφορά του στον θεωρητικό και κλινικό αναπροσανατολισμό της ψυχανάλυσης, το έργο του Ζακ Λακάν επηρεάζει ολοένα και περισσότερο τη σύγχρονη φιλοσοφία, αλλά και τις κοινωνικές επιστήμες. Συνδυάζοντας μια συνοπτική παρουσίαση του λακανικού εννο..
  19,90€
 • ΝΑ ΜΕΙΝΩ Ή ΝΑ ΦΥΓΩ;
  Η ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου επανέρχεται με ένα νέο εγχειρίδιο, για τις ερωτικές σχέσεις και τους γάμους αυτή τη φορά, και μας βοηθά να απαντήσουμε στο πιο δύσκολο ίσως ερώτημα που μπορεί να έχουμε για τον γάμο ή τη σχέση μας: Να μείνω ή να φύγω;    Μέσα από αληθινά παραδείγματα από τη..
  13,30€
 • ΜΕΛΕΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΟ ΛΟΓΟ
  Συγγραφέας: ΜΑΡΙΑ ΚΑΚΑΒΟΥΛΙΑΗλικία:18+Στο βιβλίο αυτό συγκεντρώνονται κείμενα που γράφτηκαν στο διάστημα μιας δεκαεπταετίας και σηματοδοτούν τους σταθμούς μιας προσωπικής διαδρομής στο χώρο μελέτης της νεοελληνικής λογοτεχνίας, κυρίως. Μιας διαδρομής που σημαδεύτηκε από την αγάπη της συγγραφέα για τ..
  12,20€
 • ΛΥΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ
  Συγγραφέας: ΜΑΪΚΛ ΛΟΟΥΪΗλικία:18+Το έργο του MICHAEL LOWY "Λύτρωση και Ουτοπία" θα πρέπει να διαβαστεί ως μια πανίσχυρη συμβολή σε τρεις θεματικούς άξονες: Λύτρωση, Μεσσιανισμός, Ουτοπία (Κοινωνική Ουτοπία). Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητη η διευκρίνιση των όρων αυτών, πολύ περισσότερο αφού αυτοί αν..
  17,70€
 • ΛΟΓΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΘΕΙΟΥ ΕΡΩΤΟΣ
  Συγγραφέας: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΟΖΑΝΗΣΗλικία:18+Κάθε λόγος περί του θείου έρωτος και του έρωτος ως εκστατικής στιγμής τα υπάρξεως είναι αποσπασματικός. Αυτή η αποσπασματικότητα αναδύεται ως όρος sine qua non της ιερότητος, η οποία φανερώνεται από τη σχάση του θείου και τη σχάση του εγκοσμίου στην αλληλουχία τ..
  9,90€
 • ΚΕΙΜΕΝΑ ΠΕΡΙ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ
  Συγγραφέας: ΙΑΝΝΗΣ ΞΕΝΑΚΗΣΗλικία:18+Το βιβλίο αυτό αποτελεί την πρώτη συλλογή κειμένων του Ιάννη Ξενάκη στα ελληνικά. Τα άρθρα που περιέχει καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της δημιουργικής πορείας του διάσημου συνθέτη (και αρχιτέκτονα). Ο Ξενάκης καταπιάστηκε με θέματα που αφορούν την όλη πορεία της ν..
  18,80€
 • ΗΘΙΚΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ- ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ
  Συγγραφέας: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΙΑΝΚΕΛΕΒΙΤΣΗλικία:18+Η ηθική φιλοσοφία του Vladimir Jankelevitch αρνείται την ηθική της εξαγοράς και της μετάνοιας, μια κανονιστική δηλαδή ηθική, η οποία κατά βάση θέτει αξεπέραστους φραγμούς στην ελευθερία του ανθρώπινου όντος. Διότι το πρόβλημα του ηθικού όντος υπήρξε πάντα, ..
  19,90€
 • Η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΡΟΜΑΝΤΙΣΜΟΥ
  Συγγραφέας: ΛΙΛΙΑΝ ΦΟΥΡΣΤΗλικία:18+Η LILIAN FURST διερευνά τη ρομαντική κοσμοθεωρία και ερμηνεύει το ρομαντικό φαινόμενο συνολικά, τόσο ως προς τα σημεία απόκλισης των ρομαντικών τροπισμών όσο και ως προς τα σημεία σύγκλισης. Καταδεικνύει την ενότητα της ρομαντικής εκφραστικής, την κοινή ουσία των ρ..
  18,80€
 • Η ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΙΚΟΤΗΤΑΣ
  Συγγραφέας: ΚΑΡΕΛ ΚΟΣΙΚΗλικία:18+Ο KAREL KOSIK δεν είναι μόνο ένας από τους πιο σημαντικούς φιλοσόφους του δεύτερου μισού του εικοστού αιώνα, αλλά και ένας απ' αυτούς οι οποίοι ενσάρκωσαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το πνεύμα της αντίστασης της κριτικής σκέψης. Είναι επίσης ένας ανάμεσα στους λίγου..
  18,80€
 • ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ
  Συγγραφέας: ΚΑΪ ΝΙΛΣΕΝΗλικία:18+Υπάρχει ή όχι Θεός; Πόση αλήθεια και πόσο ψεύδος κρύβει η γλώσσα της θρησκείας; Μπορεί, και υπό ποίαν έννοιαν, να γίνει λόγος για σχέση ανάμεσα σε γλώσσα και θείο; Σε τελική ανάλυση, είναι ή όχι παρεξήγηση η αντιπαράθεση πίστης και λογικής; Η απάντηση στα ερωτήματα αυ..
  19,90€
 • ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΚΑΝ
  Συγγραφέας: ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ 15 ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝΗλικία:18+Το βιβλίο αυτό προτείνει ένα πρωτότυπο απάνθισμα κειμένων: ψυχαναλυόμενοι του Λακάν εξιστορούν πτυχές της διαπροσωπικής τους σχέσης, μαθητές του αναπτύσσουν επιμέρους στοιχεία της θεωρίας του, και ο επιμελητής της έκδοσης των Σεμιναρίων εκθέτει τις α..
  20,18€
 • ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΤΣΕ - ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΥΧΗ
  Συγγραφέας: GEORGES BATAILLEΗλικία:18+O Georges Bataille δεν υπήρξε ποτέ ένας "κανονικός" φιλόσοφος, όπως για παράδειγμα ο Χέγκελ ή ο Σαρτρ. Ήταν διστακτικός ως προς τις έννοιες, εύκαμπτος ως προς τα φιλοσοφικά συστήματα και βαθιά καχύποπτος ως προς τη γλώσσα. Ο Bataille ποτέ δεν ανέπτυξε ιδέες κα..
  18,80€
 • ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ Γ
  Συγγραφέας: ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣΗλικία:18+Τα κείμενα αυτά καλύπτουν την περίοδο από το 1946, από την αρχή δηλαδή της κριτικής γραφής και πράξης του Νάνου Βαλαωρίτη, που ξεδιπλώθηκε σε τρεις γλώσσες, μέχρι και τις αρχές του 21ου αιώνα. Αποτελούν την εξέλιξη αυτής της γραφής σε διάφορες περιόδους και συχν..
  17,70€